Cum să îți reintri în formă după sărbători

Cum să îți reintri în formă după sărbători

Perioada lunii decembrie înseamnă pentru foarte multe persoane o reducere a programului de antrenament și mai ales, a orelor de mișcare. În această perioadă, când excesele sunt la ele acasă, tindem să ocolim ceva vreme sălile de fitness, bazinele de înot, ieșirile cu bicicleta sau cele la alergat. În această perioadă, unul dintre factorii care are la rândul său are foarte mult de suferit este motivația.

Dacă și tu îți dorești să începi anul în forță, să mergi la sală constant și să făci toate lucrurile care te vor duce la obiectivele pe care ți le-ai stabilit la începutul acestui an, trebuie să iei atitudine. În ceea ce privește mersul la sală, pe parcursul acestui articol îți vom oferi câteva sfaturi care te vor ajuta să îți intri în formă după “stagnarea de sărbători”.

Știi ce se întâmplă cu organismul tău când nu mai faci mișcare?

Indiferent de cât de scurtă este perioada care a trecut de când n-ai mai făcut exerciții fizice, chiar dacă este de mai puțin de o lună, aceasta influențează considerabil rezistența, forța musculară și mai ales flexibilitatea. Dacă erai o persoană care mergea foarte des la sală, și obișnuiai să fii o fire sportivă, vei fi mult mai afectată de această stagnare de sărbători decât amatorii.

Dacă pauza pe care ai luat-o este mai mare de patru săptămâni, efectele vor fi bineînțeles mult mai accentuate. Începe ușor – ușor pierderea în masă musculară. Însă partea bună este că, dacă ești o persoană bine antrenată, memoria musculară îți va permite să ai parte de o revenire rapidă atunci când îți vei relua activitatea fizică, mușchii se vor face astfel mult mai ușor.

Cum să revii la forma fizică inițială?

După o perioadă în care exercițiile fizice au fost reduse considerabil, ai nevoie să faci câteva lucruri pentru a ajunge la forma fizică bună pe care o aveai înainte, fie că este vorba de perioada vacanțelor de iarnă sau a trebuit să iei o pauză din alte motive. Iată sfaturile noastre:

  • Începe cu pași mici. Trebuie sa știi că dacă ai luat o pauză, nu vei mai avea același randament ca și înainte. Va există și tentația de a te suprasolicita, însă nu face acest lucru, îți vei face mai mult rău.
  • Acordă o atenție deosebită încălzirii. Până îți vei reintra în formă, pune mai mult accent pe exercițiile de încălzire și pe cele de stretching. Dacă nu te încălzești bine, riști să te alegi cu întinderi sau alte astfel de accidentări.
  • Fă exerciții de forță și de rezistență. Acestea îți vor îmbunătăți din nou ritmul cardiac și îți vor crește rezistența întregului organism.
  • Optează pentru obiceiuri alimentare benefice. Mai ales după sărbători, este recomandat să ai o perioadă de detoxifiere, acest lucru te ajuta foarte mult și în ceea ce privește revenirea sportivă.

Ai mai multă încredere în tine!

Încrederea este la rândul său esențială în reușitele din sala de fitness. Aceasta se construiește prin numeroase metode. Una dintre ele o reprezintă aspectul fizic. Dacă îți dorești ca de fiecare data când mergi la sală să arăți impecabil, seturile fitness Unique sunt perfecte pentru tine.

Seturile noastre nu doar ca arată superb, acestea îți oferă toată mobilitatea de care ai nevoie. Sunt flexibile, din materiale foarte calitative, care ascund imperfecțiunile și evidențiază subtil formele.

Comandă-ți și tu o super garderobă pentru mersul la sală, chiar acum, de aici: www.uniquegymwear.ro.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *