Top 5 cele mai bune exerciții fizice destinate femeilor

Exercitii fizice

Top 5 cele mai bune exerciții fizice destinate femeilor

Acum, când mai avem puțin și ne aflăm în luna dedicată doamnelor și domnișoarelor, este momentul perfect să începem să avem mai multă grijă de noi.

Și cum putem face asta cel mai bine decât prin sport și mișcare? Despre sport vom vorbi și în acest articol, mai exact, despre top 5 exerciții fizice destinate femeilor. La final ți-am pregătit și niște super recomandări de ținute, perfecte pentru mersul la sală.

Care sunt cele mai bune exerciții pentru femei?

Atunci când ne decidem asupra unor exerciții fizice pe care să le lucrăm constant, trebuie să ne axăm pe zonele care sunt mai predispuse la depunerea de grăsimi. Aceste zone sunt următoarele: abdomen, fesieri, zona interioară a coapselor, brațe etc. Următoarele exerciții pe care ți le vom recomanda lucrează într-un mod foarte intens aceste zone, ajutând la tonifierea și reducerea depunerilor de grăsimi în aceste zone.

  1. Mountain climber cu minge de yoga/fitness. În comparație cu clasicul “mountain climber”, cel care este făcut cu mingea de fitness solicită mult mai multe grupe de mușchi. Acest exercițiu ajută în special la lucrarea abdomenului. Pentru a realiza exercițiul “Mountain climber cu minge de fitness” trebuie să urmezi următorii pași: mai întâi pornește din poziția de flotare, sprijinindu-te cu mâinile pe mingea de fitness. Mai apoi, ridică un picior de la sol, flexând genunchiul, până când ajunge cât mai aproape în dreptul pieptului. Alternează această mișcare cu celălalt picior, făcând cât mai multe serii.
  2. Fandări și genuflexiuni cu greutate. Deși par niște exerciții banale, fandările și genuflexiunile au rezultate excepționale chiar și atunci când sunt făcute fără greutate. Însă atunci când adaugi și greutăți în antrenamentul tău, soliciți mai mult mușchii și abdominali. În plus, îți vei îmbunătăți și postura. Pentru a face fandări urmează următorii pași: ia câte o greutate în fiecare mână, fă pași alternativi în față cu fiecare picior, pe rând, coborând de fiecare dată cu genunchiul îndoit la 90 de grade. Iar despre genuflexiuni, cred că toate știm cum se fac.
  3. Plank lateral. Este un exercițiul pe cât de complex, pe atât de eficient. Cu toate că este puțin mai solicitant, plank-ul lateral lucrează 20 de mușchi în același timp. Pentru a face această poziție trebuie să te așezi în poziția de plank cu mâinile drepte. Mai apoi te ridici în lateral, toată greutatea rămânând pe mâna și piciorul drept. Stai în această poziție timp de aproximativ un minut. Mai apoi, schimbă atât mâna, cât și piciorul și repetă seria de 60 de secunde.
  4. Curlup. La rândul său, acest exercițiu lucrează intens mușchii abdominali, dar și picioarele și brațele într-o anumită măsură. Iată cum se face: trebuie să stai întins pe spate, ține un picior perfect întins, iar pe celălalt flexat. În acest timp, poziționează-ți palmele sub spate. Mai apoi, ridică-ți umerii și capul de la sol, fără a te mișca. Trebuie să te menții în această poziție, flexând pe rând fiecare picior, timp de 9-10 secunde.
  5. Hip raise. Probabil cea mai cunoscută mișcare pentru creșterea masei musculare în zona feselor, este și printre cele mai eficiente. Pentru a face acest exercițiu trebuie să stai cu genunchii flexați, cu picioarele sprijinite și cu mâinile pe lângă corp. Întreg exercițiul constă în ridicări repetate ale bazinului, urmate de revenirea la sol, ridicări din nou, și tot așa. Pe parcursul întregului exercițiu ține atât mușchii fesieri, cât și pe cei ai abdomenului încordați.

Alege să fii chic chiar și la sală!

Cine spune că nu poți arăta superb chiar și atunci când faci sport? Dacă și tu îți dorești să strălucești chiar și în cele mai intense antrenamente, noi avem soluția perfectă pentru tine!

Pe www.uniquegymwear.ro găsești cele mai noi și în tendințe seturi fitness și articole vestimentare sportive. Designul acestora, dar și cusăturile și materialele calitative îți vor modela într-un mod armonios corpul, ajutându-te în același timp să te antrenezi corespunzător.

Aruncă și tu chiar acum o privire și alege seturile tale fitness preferate!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *