Cum să slăbești sănătos – în funcție de forma corpului pe care o ai

slăbești sănătos

Cum să slăbești sănătos – în funcție de forma corpului pe care o ai

Când vine vorba de slăbit, cu toate ne dorim rezultate cât mai rapide și cât se poate de eficiente. Ei bine, dacă alegem să slăbim responsabil și ne informăm puțin, putem atinge acest obiectiv.

Unul dintre aspectele de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem să slăbim sănătos (adică prin sport), este forma corpului. Aceasta influențează foarte multe aspecte ale vieții, în special greutatea corporală, însă despre aceasta vom vorbi în rândurile ce urmează.

Chiar se poate să slăbești sănătos?

Da, se poate să slăbești sănătos, și nici măcar nu este atât de greu pe cât sună.  Iar pentru a face acest lucru, este esențial să ții cont în primul rând de forma corpului pe care tu o ai. La fel cum trebuie să ții cont de aceasta când îți alegi ținutele, pe același principiu se merge și în ceea ce privește sportul.

Dacă vrei să știi cum să te îmbraci astfel încât să fii avantajată, în funcție de forma corpului pe care o ai, găsești aici un articol foarte interesant pe această temă.

În rândurile ce urmează vom descrie câteva dintre cele mai comune tipuri de siluete, dar îți vom și recomanda o serie de exerciții pentru fiecare în parte, care te vor ajuta să slăbești.

Triunghiul inversat

O persoană care are această formă a corpului, poate fi definită prin următoarele caracteristici: umeri mari și lați, mai pronunțate decât șoldurile, talie subțire și șolduri mici, picioare lungi și bine definite. În mod normal, persoanele care au această formă a corpului au o greutate constantă.

Ce trebuie să faci dacă ai această formă a corpului și vrei să slăbești? Ei bine, este recomandat să pui în practică următoarele lucruri: Trebuie să pui accent pe exerciţii care să-ți tonifieze picioarele, fesierii, dar și abdomenul. Poți opta atât pentru antrenamente cardio, cât și pentru cele de rezistență. Poți include în rutina ta și diferite sporturi, precum: ping pong, badminton, ciclism și altele de acest fel ca să te menții în formă.

Triunghi obișnuit / pară

Persoanele care au această formă a corpului acumulează de obicei mai multă greutate în partea inferioară a corpului, la abdomen, fesieri și picioare. Iar partea superioară, de cele mai multe ori, este mult  mai subțire.

Dacă ai această forma corpului și îți dorești să slăbești, recomandate sunt antrenamentele de tip aerobic, jogging, bandă de alergat și altele de acest fel.

Ovală / măr

Femeile care au această formă a corpului tind să se îngrașe în special în zona abdomenului și a pieptului, având o talie nedefinită. De altfel, mâinile, picioarele și fesieri sunt deseori subțiri.

În aceste cazuri, un sport foarte potrivit, ce s-a arătat extrem de eficient, este înotul. Bineînțeles că poți alege și să mergi constant la sală, de preferat cu un antrenor personal, care să te îndrume spre efectuarea corectă a exercițiilor de care ai nevoie.

Dacă alegi mersul la sală, trebuie să te pregătești din toate punctele de vedere

Pentru ca antrenamentele din sala de fitness să fie unele eficiente și să dea rezultatele dorite, ai nevoie de câțiva factori esențiali. Și anume: un plan bine stabilit de antrenamente, voință, și mai ales, ținute care să te ajute să practici toate exercițiile pe care doreşti să le faci, dar și să-ți dea încredere în tine.

În ceea ce privește cel din urmă factor, noi te putem ajuta! Pe site-ul nostru găsești o mulțime de articole vestimentare destinate sportului, în special seturi fitness, care te vor avantaja din mai multe puncte de vedere.

Seturile noastre fitness sunt realizate din materiale rezistente, pentru a-ți conferi o susținere și o mobilitate foarte bună, esențială atunci când faci sport. De asemenea, designul seturilor fitness este unul nou și modern, în culori îndrăznețe, ce îți va oferi încredere, dar te va și avantaja din punct de vedere estetic.

Aruncă o pe site privire și comandă articolele tale vestimentare preferate!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *