Este mai ușor decât crezi să obții un abdomen plat

abdomen plat

Este mai ușor decât crezi să obții un abdomen plat

Toate ne dorim o talie de viespe, un abdomen plat și o siluetă de invidiat. Cum ajungem însă la aceste rezultate, mai ales atunci când nu știm ce să introducem sau să scoatem din alimentația noastră, și  ce fel de exerciții trebuie să lucrăm?

Dacă și tu dorești să afli care este combinația perfectă de exerciții și obiceiuri alimentare pentru a obține un abdomen plat și ferm, acest articol este perfect pentru tine! Te invităm să-l citești până la capăt, mai ales că, la final, ți-am lăsat și un mic bonus!

Cât de mult contează dieta în acest proces?

Dieta și exercițiile fizice sunt doi dintre cei mai importanți factori ai sănătății. Pentru a înțelege cum alimentele potrivite te pot ajuta după antrenament, este foarte important să îți cunoști mai întâi corpul și modul în care activitatea fizică se “impune” asupra acestuia.

Când faci exerciţii fizice, mușchii corpului tău folosesc glicogenul, o substanță care este stocată drept combustibil. Dieta este foarte importantă, deoarece aceasta duce la epuizarea parțială a glicogenului în mușchi.

După antrenament, organismul încearcă să reconstruiască rezervele de glicogen. Moment în care este deosebit de important să consumi alimente bogate în carbohidrați și proteine. Iată câteva  alimente care ajută la creșterea performanței sportive:

  • – Fulgi de ovăz;
  • – Afine;
  • – Cartofi dulci;
  • – Somon;
  • – Banane;
  • – Iaurt grecesc;
  • – Nuci/semințe.

Care sunt cele mai potrivite exerciții pentru un abdomen plat?

1. Ridicări de picioare

Întinde-te pe spate cu picioarele și mâinile întinse. Strânge-ți abdomenul și ridică-ți picioarele spre corp. Când picioarele sunt perpendiculare pe podea, ridică-ți ușor spatele folosindu-te de abdomen. Apoi coboară-ți încet spatele pe podea și întoarce-ți picioarele în poziția inițială. Te sfătuim să faci minim 15-20 de repetări într-o serie.

   2. Abdomene invers

Pune-ți șoldurile pe podea, genunchii ușor îndoiți și tălpile pe podea. Pune-ți mâinile lângă corp. Pentru o poziție de pornire, ridică-ți genunchii și picioarele la un unghi de 90 de grade, fără a folosi mâinile, și împinge-ți burta atunci când atingi unghiul de 90 de grade. Apoi, într-o mișcare controlată, coboară genunchii și picioarele, astfel încât acestea să nu atingă podeaua. La fel și aici, sunt recomandate între 15 și 20 de repetări, minim.

   3. Bicycle Crunch

Ia o poziție normală de șezut, cu coatele în afară și genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade. Strânge-ți abdomenul și ține-ți spatele pe podea. În timp ce faci acest lucru, mișcă-ți cotul drept pe o parte a corpului. În același timp cu cotul drept, mișcă-ți genunchiul stâng înapoi până când îl încrucișezi cu cotul.

  4.  Hollow Holds

Așează-ți spatele pe saltea. Ridică-ți brațele și picioarele la un unghi de 90 de grade față de podea. Ținând picioarele și mâinile drepte, coboară-le încet până ajung la o distanță de 15-20 cm de podea.

  5. Windscreen Wipers

Întinde-te pe spate cu picioarele întinse și pune-ți mâinile pe lângă. Strânge-ți abdomenul și ridică-ți picioarele până când sunt perpendiculare pe podea, apoi ridică-ți ușor spatele. Răsucește-ți picioarele de-o parte și de alta a șoldurilor în timp ce îți ții trunchiul și palmele pe podea.

Alte lucruri pe care trebuie să le știi:

  • Limitează alcoolul. S-a dovedit științific că alcoolul consumat regulat și în cantități mari poate duce la creșterea stratului adipos de pe burtă (acea parte moale de la suprafață).
  • Respectă-ți programul de somn. Somnul este esențial pentru sănătate, iar lipsa lui este asociată cu un risc mai mare de punere în greutate și de grăsime abdominală.
  • Nu te suprasolicita. Rezultatele bune necesită timp, fapt pentru care nu încerca să începi direct cu antrenamente dure, ia lucrurile treptat și ai răbdare. Doar așa vei putea ajunge la rezultatele dorite.

Pentru antrenamente inedite ai nevoie de o garderobă inedită

Acesta este bonusul despre care îți vorbeam la început. Atunci când decizi să te apuci de sport, trebuie să o faci cu stil, indiferent de situație! 

De aceea, trebuie să faci câteva noi schimbări în garderoba ta. În cazul acesta, noi, echipa Unique, te putem ajuta!

Aruncă o privire pe site-ul nostru www.uniquegymwear.ro și alege articolele vestimentare sportive perfecte pentru tine!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *