De ce e important să fim activi pe timpul iernii

Sport

De ce e important să fim activi pe timpul iernii

Iarna, cei mai mulți dintre noi avem tendința să “hibernăm” şi să nu mai facem sport. Sezonul rece ne face să intrăm într-o perioadă de stagnare fără să ne dăm seama. La baza acestor lucruri stau factori psihologici, dar și biologici. Mai ales că ne confruntăm cu lipsa soarelui și a anumitor vitamine, și avem tendința de a compensa aceste lipsuri prin mâncare și “stat la căldurică”.

Pe timpul rece există două variante principale, prima, alegi să te refugiezi în mâncare și “leneveală”, rămânându-ți astfel să recuperezi tot ce ai pierdut când începe să se încălzească vremea, iar atmosfera de iarnă se pierde. Și cea de-a doua variantă, nu renunți deloc la mișcare și îți continui rutina sănătoasă.

Trebuie să știi că dacă mergi la sală asta nu înseamnă că nu te mai poți bucura de micile plăceri culinare ale vieții, trebuie doar să ai mai multă grijă la cantitate, pentru a nu face exces.

Putem combate această “hibernare”?

Sigur că da! Depinde doar de tine dacă alegi să te menții în formă sau nu. Poate că nu ești chiar o iubitoare a frigului, iar vremea rece nu îți face deloc plăcere. Însă cine spune că trebuie să ieși afară? Poți face fitness chiar și acasă, însă cele mai recomandate sunt sălile de fitness, deoarece acolo ai toate lucrurile de care ai nevoie pentru a te antrena ca la carte.

În cazul în care nu îți dorești să părăsești confortul casei, poți încerca diferite metode, precum: sport după tutoriale online, aplicații de monitorizare sportivă, poți face curățenie și celelalte activități casnice într-un mod mai alert etc.

Dacă știi ca ai tendința să “te lenevești” o data cu venirea iernii, și preferi serile călduroase în fața televizorului, alături de niște snacksuri, soluția este să îți faci un plan. Poți încerca să îți organizezi săptămâna astfel încât să ai minim 2-3 zile în care să mergi la sală. Stabilește-ți clar orele la care vei merge și mai ales, ce e cel mai important, nu te abate de la program! O foarte bună soluție pentru a te ține de treabă este să mergi la sală împreună cu un amic sau o amică. Este o modalitate foarte bună de motivare, deoarece vă veți susține și ridica reciproc.

Ce facem cu tentațiile?

Iarna, tentațiile sunt mai mari ca oricând. Și pe bună dreptate, specialitățile culinare românești sunt chiar delicioase! În ceea ce privește sărbătorile, ne putem acorda câteva “cheat days” însă fără să exagerăm, pentru a nu fi nevoite să muncim din greu mai apoi pentru a da jos kilogramele în plus acumulate.

Încearcă să guști din fiecare câte puțin, mănâncă cu măsură. În nici un caz nu te “îndopa” cu sărmăluțe și prăjituri. Poate sună ca o misiune imposibilă, însă ai încredere în tine, vei reuși să faci față tentației!

Sporturile de iarnă

Haide să privim partea plină a paharului! Când să ne bucurăm de sporturile de iarnă dacă nu în sezonul rece? Lunile friguroase reprezintă singura perioadă din an în care putem avea parte de patinaj, ski, snowboarding și toate celelalte sporturi practicate iarna.

Să nu uităm nici de haine!

Indiferent în ce perioadă a anului ne aflăm, atunci când faci mișcare ai nevoie de o ținută potrivită. Dacă mergi la sală, un set fitness este indispensabil. Și cum nu poți purta mereu aceleași haine, ai nevoie de mai multe articole vestimentare sportive.

Dacă îți dorești să arăți bine, dar să te poți și mișca în voie și să ai parte de cele mai interesante antrenamente, articolele vestimentare sportive de pe www.uniquegymwear.ro  sunt exact cele de care ai nevoie.

Ieșim din tipare și aducem pentru tine seturi fitness atrăgătoare, cu design modern, în super culori. Aruncă o privire pe site-ul nostru și pregătește-te de super antrenamente!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *